Gå till innehåll
Nora LawnTennisKlubb
Nora LawnTennisKlubb

Regler Padel-ligan

S E R I E S P E L

Allmänt
Padelligan i Nora är uppbyggd som ett gruppspel. Varje lag spelar en 3-setsmatch på förbokad tid. Det lag som vinner gruppen går upp en division, det lag som kommer sist åker ner en division (div med 6 lag går 2 upp/ned). Deltagare i Padelligan får en egen webbaserad inloggning via Ligaspel.se där man kommer att kunna se tiden för sina matcher samt genomföra resultatrapportering. Det skickas även ut ett mejl innan match som en påminnelse. Hemmalag i varje match står för bollar. Bollarna håller ca 2-3 matcher.

Regler
Matcherna spelas i bäst av tre set till 6 game med no add. Vid 6-6 spelas det tie break till 7 (måste vinna med 2 bollar). Ett eventuellt avgörande tredje set spelas som match-tiebreak till 10 (ett förlängt tiebreak, måste vinna med 2 bollar). No add game innebär att returnerande par väljer sida att spela avgörande boll på vid ställningen 40 - 40. För varje match är det avsatt ca 45 minuter, är matchen klar tidigare utnyttjar man max 45 minuter av tiden förutsatt att man ligger inom tidsschemat för den pågående omgången. Man dömer själva så var sportsliga och tveksamma poänger skall ej spelas om.

I det fall lag har samma poäng när omgång är färdigspelad gäller följande ordning: Inbördes möte, antal set, antal game, därefter bollar

Uppvärmning
Vi uppmanar alla spelare att värma upp ordentligt samt lotta serveordning innan matchstart. Kortare inbollning är tillåten ca 2-3 minuter, allt för att vi ska hinna med att slutföra matchen på ca 45 minuter i lugn och ro.

Långa matcher
Om en match drar över på speltiden skall den ändå slutföras trots medförande förseningar i spelschemat. Generellt blir det även några korta matcher under en seriespelsomgång och då är det viktigt att försöka ta ikapp och hålla sig till fastsatt schema.

Flytt av match och användande av reserv
Matcherna ska spelas på utsatt tid i största möjliga mån. I den händelse att en av spelarna i laget ej kan spela får man låna in reserv eller flytta matchen. Flyttad match ska spelas så snart som möjligt men absolut senast sista veckan för omgången. Ny matchtid bokas och bekostas (via BokaMera) av det lag som bett om matchflytt. I det fall match inte spelats förlorar det lag som hade förhinder på WO, 6-0 6-0.

En reserv får vara spelare från lägre division eller någon som inte deltar i seriespelet. I det fall man lånar in spelare som inte deltar i seriespelet ska reserven vara på samma spelnivå eller lägre än den spelaren som ersätts.

Nyttjande av ordinarie speltid vid flyttad match

Speltiden kan nyttjas av det lag som inte hade förhinder. I det fall tiden inte nyttjas uppmanas att kontakta ansvarig för seriespel så kan tiden göras tillgänglig för bokning.

Inställd match pga av regn (gäller seriespel utebana)

I det fall en match inte kan genomföras pga av kraftigt regn/vattenpölar på banan skall matchen spelas vid annat tillfälle. Lagen kommer överens om ny tid. Hemmalag bokar ny tid (priskategori - Bong) i BokaMera utan kostnad och skickar PM till ansvarig för seriespelet för uppföljning.

Spelavgift

Spelavgift är 40kr per person/match. Total avgift för seriespelet varierar beroende antal matcher, omgångar och säsong.

Medlemsavgift NLTK
Medlemskap i Nora Lawn Tennisklubb (NLTK) är obligatoriskt för deltagande i ligaspel och innebär en rad medlemsförmåner, inklusive billigare hyra av tider (gäller padel, tennis och pingis), möjlighet köpa rack och utrustning, deltagande i KM och turneringar mm.

Medlemsavgifter:

Familj 500kr/år

Senior 350kr/år

Junior 125kr/år (tom 18år)

Betalning
Avgift för seriespel och medlemskap ska betalas via Swish till NLTK 123 390 71 36

Frågor
Besvaras av Helena Bergqvist (Damligan) alternativt Örjan Nyqvist (Herrligan), enklast via PM alt via mejl

helenablannerhag@hotmail.com

orjan.nyqvist@hotmail.com

Lev väl och ha kul i buren!

Publicerad: 2022-11-07

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Per-Henrik Fridlund

Senast ändrad av: Thomas Hoikkala

Besöksadress

Parkgatan 1B
713 31 Nora

Postadress

Parkgatan 1B
713 31 Nora

Kontakta oss

073-0220300
bothmer@norabo.se