Gå till innehåll
Nora LawnTennisKlubb
Nora LawnTennisKlubb

Regler för Tennis-ligan

S E R I E S P E L

Allmänt
Varje deltagare spelar en 3-setsmatch på förbokad tid. Den spelare som vinner gruppen går upp en division, det som som kommer sist åker ner en division. Deltagare i Gruppspelet får en egen webbaserad inloggning via Ligaspel.se där man kommer att kunna se tiden för sina matcher samt genomföra resultatrapportering. Det skickas även ut ett mejl innan match som en påminnelse. Hemmaspelare i varje match står för bollar. Bollarna håller ca 2-3 matcher.

Regler
Matcherna spelas i bäst av tre set till 6 game "no ad". Vid 6-6 spela tiebreak till 7 (man måste vinna med 2 bollar). Ett eventuellt avgörande tredje set spelas som match-tiebreak till 10 (ett förlängt tiebreak där man måste vinna med 2 bollar). No ad-game innebär att den som returnerar serven väljer sida att spela avgörande boll på vid ställningen 40 - 40. För varje match är det avsatt ca 45 minuter, är matchen klar tidigare utnyttjar man max 45 minuter av tiden förutsatt att man ligger inom tidsschemat för den pågående omgången. Man dömer själva så var sportsliga och tveksamma poänger skall ej spelas om.

I det fall lag har samma poäng när omgång är färdigspelad gäller följande ordning: Inbördes möte, antal set, antal game, därefter bollar

Sidbyte

För att tiden ska utnyttjas effektivt sker sidbyte endast mellan set.

Uppvärmning
Vi uppmanar alla spelare att värma upp ordentligt samt lotta serveordning innan matchstart. Kortare inbollning är tillåten ca 2-3 minuter, allt för att vi ska hinna med att slutföra matchen på ca 45 minuter i lugn och ro.

Långa matcher
Om en match drar över på speltiden skall den ändå slutföras trots medförande förseningar i spelschemat. Generellt blir det även några korta matcher under en seriespelsomgång och då är det viktigt att försöka ta ikapp och hålla sig till fastsatt schema.

Flytt av match
Matcherna ska spelas på utsatt tid i största möjliga mån. Vid förhinder flyttas matchen efter överenskommelse med motståndare. Flyttad match ska spelas så snart som möjligt men absolut senast sista veckan för gruppspelet. Matchflytt kan ske genom att byta tid med något annat par. Ny matchtid kan också bokas via BokaMera och bekostas då av den spelare som ösnkat matchflytt. I det fall match inte spelats förlorar det lag som hade förhinder på WO, 6-0 6-0.

Nyttjande av ordinarie speltid vid flyttad match

Speltiden kan nyttjas av det spelare som inte hade förhinder, företrädesvis genom att spela eventuellt tidigare uppskjuten match. I det fall tiden inte nyttjas var vänlig meddela gruppspelsansvarig så att tiden kan göras tillgänglig för bokning.

Spelavgift

Spelavgiften för gruppspelet baseras på antalet matcher och meddelas i ett separat mail.

Medlemsavgift NLTK
Medlemskap i Nora Lawn Tennisklubb (NLTK) är obligatoriskt för deltagande i ligaspel och innebär en rad medlemsförmåner, inklusive billigare hyra av tider (gäller padel, tennis och pingis), möjlighet att köpa rack och utrustning, deltagande i KM och turneringar mm.

Medlemsavgifter:

Familj 500kr/år

Senior 350kr/år

Junior 125kr/år (tom 18år)

Betalning
Avgift för seriespel och medlemskap ska betalas via Swish till NLTK 123 390 71 36

Frågor
Besvaras av Joakim von Bothmer och Thomas Jansson

bothmer@norabo.se

thj@telia.com

Publicerad: 2022-11-07

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Per-Henrik Fridlund

Senast ändrad av: Thomas Hoikkala

Besöksadress

Parkgatan 1B
713 31 Nora

Postadress

Parkgatan 1B
713 31 Nora

Kontakta oss

073-0220300
bothmer@norabo.se